Koningsdag 2019

Op Koningsdag 2019 hebben de volgende kinderen namens de Jeugdgemeenteraad een lintje gekregen: 

Romy van Koolwijk, 6 jaar (Mill)

Romy van Koolwijk is 6 jaar en ambassadeur van Stichting Opkikker.

Omdat haar vader ernstig ziek is, heeft Romy met haar gezin onlangs een mooie dag bij Stichting Opkikker gekregen. Toen ze daar waren, werd tegen Romy gezegd dat kinderen ambassadeur konden worden van Stichting Opkikker. Ze twijfelde geen moment en zei meteen ‘ja’. Nu zamelt zij telefoons in en knutselt zij dingen om te kunnen verkopen voor dit goede doel.  Ook thuis helpt ze goed  mee ondanks dat de situatie voor haar niet makkelijk is omdat haar vader zo ziek is.

Sebe Manders, 10 jaar (Sint Hubert)

Enkele maanden geleden heeft Sebe Manders (10) uit Sint Hubert zijn oma gered. Zij was gevallen in de sneeuw en kon niet opstaan omdat haar been was gebroken. Sebe hoorde de hond blaffen en zag toen zijn oma liggen in de sneeuw. Hij heeft toen onmiddellijk hulp gehaald. Toen de ziekenauto kwam, heeft Sebe het ambulancepersoneel de weg gewezen naar zijn oma. Zijn vriendje Tim Rongen heeft Sebe voorgedragen. Hij zegt in een mooi handgeschreven briefje: “Ik wil dat Sebe Manders het lintje krijgt omdat hij zijn oma heeft gered.”

Maud Rutten, 10 jaar (Wilbertoord)

Maud Rutten uit Wilbertoord heeft al twee keer haar haar afgeknipt voor KiKa. Daarom vinden haar vriendinnetjes Jara en Isa dat zij echt het jeugdlintje verdient en hiervoor in het zonnetje gezet moet worden.

De vriendinnen zeggen hierover: “Wij vinden het heel top dat Maud dit over heeft  voor zieke mensen. Want voor deze mensen is dat heel veel waard. Ze hebben van Maud haar haar veel pruiken kunnen maken. Hopelijk maakt Maud kans op een lintje want wij vinden dat ze dat heeft verdient.”

Job Gerrits , 12 jaar (Langenboom)

Het zusje van Job, de 9-jarige Fien, heeft een zware handicap en zit in een rolstoel.  Bij bijna alles wat Job doet, speelt in z’n achterhoofd zijn zusje mee. Ze krijgt altijd en overal veel steun van job en haar ouders. Thuis zijn veel aanpassingen gedaan om zo goed mogelijk voor Fien te kunnen zorgen. Ook Job zorgt ontzettend goed voor zijn zusje.

Wanneer Fien met andere kinderen op het plein wil spelen, wat erg moeilijk is, neemt Job haar mee in de rolstoel. Wanneer Fien verdrietig is, probeert Job haar te troosten. Afgelopen zomer heeft Fien in het ziekenhuis gelegen en revalidatie gehad, dit had veel impact op het gezin.  Job stelt zichzelf eigenlijk altijd op de tweede plaats, ‘gewoon’ omdat Fien belangrijk voor hem is.

Maar Job is ook nog steeds een 12-jarige tiener die graag onbezorgd en vrolijk wil ravotten, dollen en voetballen met z’n vrienden. Gelukkig kan dat ook en als het even kan komen z’n ouders op zaterdag naar de wedstrijd kijken.  En heel soms, als het lukt, samen met Fien!