Installatie nieuwe jeugdgemeenteraadsleden Mill

Donderdag 22 oktober was de eerste jeugdgemeenteraad vergadering van het schooljaar 2015/2016. Nadat burgemeester Walraven de vergadering had geopend stond als tweede punt op de agenda de installatie van vijf nieuwe jeugdgemeenteraadsleden. Steffie Hendriks (’t Stekske Langenboom), Bram van Raaij (De Lens Mill), Anouk van Daal (De Klimop Wilbertoord), Fabian van Rooij (de Kameleon Mill) en Imme Manders (de Schare Sint Hubert) werden door burgemeester uitgenodigd om naar voren te komen. Met de woorden ‘dat beloof ik’ werden ze officieel jeugdgemeenteraadsleden. Daarna werden er twee nieuwe wethouders gekozen. Na het tellen van de stemmen werden Senne Fleuren (de Klimop Wilbertoord) en Nina Broeren (de Lens Mill) benoemd.

In het vragenuurtje werden heel wat vragen gesteld waarop burgemeester Antoine Walraven en wethouder Jos van den Boogaart moesten antwoorden. En de jeugdgemeenteraadsleden waren pas tevreden als de antwoorden duidelijk waren. Ook wethouder Erik van Daal, als toeschouwer aanwezig, werd ook nog uitgenodigd om wat vragen te beantwoorden.

Bram Hendriks, begeleider van de jeugdgemeenteraad , mocht kort de nieuwe plannen vertellen, waar de jeugdgemeenteraad het komende schooljaar aan gaat werken. De nieuwe plannen staan binnenkort op deze website.

Heb jij een goed idee waar de jeugdgemeenteraad mee aan de slag kan. Stuur dan een berichtje naar info@jeugdgemeenteraadmill.nl