De Jeugdgemeenteraad leest tijdens de Nationale Voorleesdagen voor aan jonge kinderen

Hallo ik ben Pleun en ik zit in de Jeugdgemeenteraad van Mill en Sint Hubert.

Een van de idee├źn dit jaar is voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Daarvoor hebben we contact gehad met de bibliotheek en met Kinderdagverblijf De Kei. Bij de bibliotheek mochten we voor groep 1 en 2 van De LenS en de Kameleon voorlezen.

Eerst mochten we in de bibliotheek oefenen met de voorleeskast en de prentenboeken. We mochten voorlezen uit het prentenboek van het jaar: Sssst de tijger slaapt! De kinderen kregen ook nog een snoepje en een masker om te knutselen. Andere jeugdgemeenteraadsleden mochten voorlezen op hun school in St. Hubert, Wilbertoord en Langenboom.

En er mochten jeugdgemeenteraadsleden gaan voorlezen bij Kinderdagverblijf De Kei. We mochten een boekje voorlezen en even spelen met de kinderen en kregen ook nog een kleurplaat van de kindjes!

Het was erg leuk om te doen, vooral om te zien hoe leuk de kinderen het vonden. Ze vonden het verhaal spannend en leuk!