Jury voorleeswedstrijd

Jury zijn bij de voorleeswedstrijd bij Myllesweerd.

Op donderdag 22 februari mochten Pleun en ik de adviescommissie zijn bij de nationale voorleswedstrijd in Mill. Om 8:30 werden we ontvangen bij Myllesweerd en maakte we kennis met de leden van de jury:

• Ellie Meijnders
  • Rene Schipperheijn
  • burgemeester Walraven

Aandachtspunten waar we op moesten letten waren:

• leestempo
  • het stemgebruik
  • het contact met het publiek
  • de keuze van het voorleesfragment

Toen alle scholen waren gearriveerd en alles was uitgelegd kon het lezen beginnen.

• Wendy Albers van de Lens las het boek Hotel 13 en het geheim van kamer 13.
  • Tess Verstraten van ’t Stekske las De wilde kippen club.
  • Ruud van Bergen van de Kameleon las kippenvel en het moerasmonster.
  • Imke Frederiks van de Schare las Achtstegroepers huilen niet.
  • Britt van Daal van de Klimop las de GVR (de Grote Vriendelijke Reus).

Tijdens het luisteren naar de kandidaten maakten we aantekeningen. Toen alle deelnemers klaar waren met lezen gingen we apart zitten en bespraken we wat we van de kandidaten vonden en hoe ze hadden voorgelezen terwijl de klassen aan het zingen en dansen waren op bekende liedjes. Na lang overleg hebben we een uiteindelijke winnaar gekozen en gingen we terug naar de zaal. Toen alle kandidaten weer op het podium stonden gaf de burgemeester nog een groot compliment aan alle voorlezers, het was een erg spannende wedstrijd. Toch waren er 2 die het heel spannend maakten en dat waren Tess en Britt. Maar er kan maar een de winnaar zijn ………………………….. en dat is Tess Verstraten! Toen de winnaar bekend was mochten Pleun en ik  de beker aan Tess geven en voor haar school kreeg ze ook nog een cheque van boekhandel Schipperheijn, om te besteden aan boeken. Daarna mochten we ook nog  de medailles uitreiken aan alle voorlezers.

Ik vond het echt heel leuk om adviescommissie bij de voorleeswedstrijd te zijn en ik wens Tess nog veel succes bij de volgende voorleeswedstijd.

Geschreven door jeugdwethouder Mijntje Brans